Общински съветници от БСП преминаха в АБВ

20 души от структурите на БСП във Великотърновско са преминали в АБВ само за седмица

Само за една седмица към политическа партия АБВ са се присъединили 20 души от структурите на БСП във Великотърновска област. Сред тях са общинският съветник от Велико Търново Николай Илчев и общинският съветник от Горна Оряховица – Марин Богомилов. Николай Илчев обясни, че е преминал към АБВ защото в нея е видял нов прочит на лявата политическа мисъл, бореща се за свобода, равенство, солидарност и справедливост. Общинският съветник заяви, че основните цели на партията са преодоляване на демографския срив, дълбоки реформи на българската държавност, промяна на избрирателната система. Той и съпартийците му са на мнение, че е необходимо прилагането на мажориталност при избора за депутати, като ½ от тях да бъдат избрани еднолично. Илчев заяви, че правомощията на президента трябва да бъдат увеличени, а  държавните органи да заработят ефективно.

Приоритет на партията за областта  ще бъде изграждането на автомабистрала „Хемус“, летище Горна Оряховица, пътят  Е76 Русе- Свиленград и запазване статута на Националния военен университет „Васил Левски“.

От АБВ ще настояват за ново административно устройство на България, както и намаляване на партийните субсидии. Само радикални политически и държавни промени, могат да доведат до финансова стабилност и сигурност на обществото, категорични са представителите на АБВ.