Започва благотворителна кампания за пострадалите от наводненията в Мизия

Отводняването на град Мизия ще продължи

Има остра нужда от доброволци, които да се включат в почистването на разрушените квартали.

По инициатива на общината в Благоевград, днес започва благотворителна кампания за пострадалите от наводненията в Мизия. Акцията ще бъде открита в 11 часа на площада пред общината. Ще бъде оставена кутия за набиране на парични средства. Доброволци ще приемат добре пакетирани и трайни хранителни продукти, дрехи и одеяла за бедстващите. Община Благоевград поема ангажимента да достави събраните финансови средства и материалите до бедстващата зона.

Местната власт в Благоевград отправи призив и към бизнеса в района да дари техника, домашна посуда, храни и дезинфекционни препарати. Производители и търговци от борсата за плодове и зеленчуци край петричкото село Карналово също изявиха готовност да се включат в благотворителната акция. Те ще подготвят продукти, които в близките дни с помощта на БЧК ще бъдат транспортирани до Мизия.

В Ловеч продължава кампанията за набавяне на вода и пакетирана храна в помощ на пострадалите от наводнението в Мизия, организирана от Гражданско сдружение "Пазители на розата". Набират се и доброволци, които да помогнат за разчистване на калта и тинята след оттичане на водите. Желаещите да се включат могат да потърсят представителите на Българския червен кръст в Ловеч.