Фейсбук група „КТБalive“ протестира днес пред БНБ

Публикуваме пълния текст на писмото, получено в редакцията

Възникналите сериозни проблеми с Корпоративна търговска банка и поставянето й под специален надзор от органите на БНБ, чрез който е замразена цялата дейност на банката, създават изключително сериозни и тежки проблеми на нас, вложителите, добросъвестните кредитополучатели, фирми и др.

От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема, друго не се случва.

В тази връзка създадохме фейсбук група „КТБalive“, в която участват пострадали вложители, служители и фирми от бездействието на компетентните органи и иниституции, която организира на 11 август от 15:00 часа пред БНБ протестно събиране, на което да бъде поискано от Управителя и Управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия.

Ние не сме по-малко европийци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици, е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца!

Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни!

Апелираме към вашата подкрепа за начинанието, тъй като решаването на този проблем не засяга само нас, а всеки член на българското общество, тъй като колкото повече решението се отлага в бъдещето, толкова цената му ще бъде по-висока и поета от всички нас – европейските данъкоплатци в България.

МОЛЯ ПОДКРЕПЕТЕ НИ.
С уважение
Членовете на фейсбук инициативата „КТБalive“