Развитието на обществения транспорт е един от най-важните приоритети

В моята програма за управление на града развитието на обществения транспорт е един от най-важните приоритети. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на София, на откриването на 43-тия конгрес на Международната транспортна федерация (МТФ).

Кметът на столицата поздрави гостите на конгреса и им пожела успех. „Добре дошли в гостоприемна София, в нашия древен и същевременно толкова млад град. Горда съм, че именно тук се провежда този авторитетен форум. Смятам, че този факт е оценка за дейността на българските транспортни синдикати”, обясни Фандъкова.

„Познавам добре работата им и не се учудвам, че тук се провежда вашият конгрес. Понякога разговорите с тях са трудни, но от тях се научих, че когато има социален диалог и най-тежките разговори намират решения. Не случайно подчертавам колко важене е диалога за мен в този сектор - около 8 000 човека са ангажирани в публичния транспорт”, допълни още тя.

„В моята програма за управление на града развитието на общественият транспорт е един от най-важните приоритети. Последните няколко месеца показват развитието на публичния транспорт в София – след няколко месеца нови 9 км. ще се включат към столичното метро, от няколко месеца подменяме и средства за градския транспорт и т.н”, допълни тя.

„Всички инвестиции, които правим са със сериозно безвъзмездно европейско финансиране, не бихме могли да натоварим нашите съграждани с това. Столична община и Синдикатът на транспортните работници в България (СТСБ) имат добро сътрудничество – заедно търсим решение на проблемите”, посочи кметът на София.