Жегите идват

Животът

11-08-2014, 08:03

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стара Загора утре: 11 август

Очаква ни гореща седмица

Истинско сахарско лято ни очаква тази седмица, като се очаква температурите да достигнат до 39 градуса. Още утре започват жегите.

В понеделник на отделни места може да има облаци тук-там, но значителни валежи не се очакват. Може да превали над отделни райони в Западна и Източна България. Във вторник дъжд няма да има, но в следобедните часове не е изключено да се развие купеста облачност на запад. Температурите ще продължат да се повишават. В Хасково живакът ще удари 34 градуса, а в Силистра - 35. Най-ниските максимални температури ще са в Смолян - около 26 градуса.
В сряда ще започне истински горещият период от седмицата. Слънцето ще обхване цялата страна, като никъде не се очаква облачност. В едни от традиционно най-горещите градове - Русе и Силистра, живакът ще достигне 37 градуса. Жегите ще обхванат почти цялата страна, като температурите ще са между 33 и 35 градуса. Най-прохладно ще е в Смолян - 27 градуса. В предпоследния ден от работната седмица времето ще бъде без осезаема промяна в сравнение със сряда.
В петък слънцето направо ще пари, а термометрите ще достигнат 38 градуса в Силистра. Пикът се очаква в събота, когато пак там термометърът ще удари 39 градуса.
В неделя също се очаква да е топло, но температурите в цялата страна ще се понижат с няколко градуса. Те ще бъдат между 23 и 32 градуса.