Националите по плажен футбол опариха и Норвегия

Лъвовете ни бият драматично с 4:3

Българският национален отбор постигна втора победа в своята група С в дивизия Б на Евролигата по плажен футбол, след като се наложи драматично над Норвегия с 4:3 в неделя. Така за пръв път в своята история нашите национали ще играят на суперфинала в дивизия Б на Евролигата, който ще се проведе в Торедембара (Испания).

 

Головете в днешния мач бяха дело на Филип Филипов - 2, Георги Филипов и Иван Мартинов. В самия край на мача варненският капитан на националния ни тим Костадин Иванов-Марата обаче спаси дузпата и така класира нашите на финалите в Испания следващата седмица.

Припомняме, че по-рано в Унгария нашите отстъпиха в първия мач срещу Турция с 1:5, но спечелиха втория с 8:6 срещу Австрия.

 

Суперфиналът на Евролигата стартира в Торедембара идния четвъртък и продължава до неделя. Там участие ще вземат 8 отбора. Освен България, останалите са Полша, Азербайджан, Естония, Унгария, Чехия, Турция и един измежду Англия и Андора. Отборите ще бъдат разпределени в 2 групи по 4, като е сигурно, че нашият тим няма да бъде в група с Турция.