Километрични задръствания в Турция заради изборите

Хиляди граждани напуснаха курортите и плажовете, за да гласуват

Пътищата към Истанбул и Анкара се оказаха парализирани заради хилядите автомобили и автобуси с желаещи да гласуват на президентските избори, предаде ИТАР-ТАСС. Задръствания с дължина до 10 км се образуваха на входовете на Истанбул, около град Афион и на пътя Анталия – Анкара.

По закон гражданите на Турция имат право да гласуват само на местата на постоянно жителство, а вотът се провежда в разгара на летния сезон. Част от турските граждани не прекъснаха своя отдих, но хиляди турци все пак решиха за един ден да напуснат курортите и плажовете и да упражнят правото си на глас.

Проблемите с трафика възникнаха още преди обяд. На някои участъци, особено на влизане в Истанбул и по посока на автогарите, автомобилното движение на практика е парализирано.

Сериозни затруднения има и при движението на фериботи на южното крайбрежие на Мраморно море, откъдето жителите се опитват да достигнат Истанбул. Избирателите имат време до 17.00 часа да гласуват, но заради ситуацията на пътищата много от тях едва ли ще успеят, коментира изданието.