Красимира Медарова се оттегля от поста министър за изборите

Поиска президентът да прекрати процедурата по назначаването ѝ

Красимира Медарова се оттегля от поста служебен министър, отговарящ за организацията на изборите. Това става ясно от писмо, в което тя иска от президента Росен Плевнелиев да прекрати процедурата по назначаването ѝ, предаде Нова ТВ.

„Публичният отзвук, който наблюдавам през последните два дни ме убеди, че заемането на поста е възможно да донесе негативи на сужебното правителство и най-вече да хвърли съмнение върху честността на предстоящите парламентарни избори", се казва в писмото. „По тази причина незабавно се обърнах към Президента с молба да бъде спряна процедурата по моето назначение в служебното правителство, а още в понеделник ще оттегля молбата си към ВСС за освобождаването ми като съдия”

Президентът издаде указ за назначаването на Медарова като служебен министър в петък. Новината обаче предизвика вълна от възмущение, защото се смята, че Медарова е човек на ГЕРБ. Тя беше председател на Централната избирателна комисия именно от квотата на ГЕРБ в периода от април 2011 г. до март 2014 г.