Сърбия в шок от убийство на 15-годишна девойка

Суботица потъна в траур

Сърбия е в шок от жестокото убийство на 15-годишно момиче от Суботица. Тияна Юрич изчезнала преди няколко дни близо до границата с Унгария.

34-годишеният месар Драган Джурич от Сурчин е признал, че е убил Тияна. Извергът завел полицията до мястото, където заровил жертвата.

Джурич ударил девойката с колата си, удушил я и съблякъл дрехите й, след което заровил трупа в сметище. До момента не е ясно дали зверството е било планирано или дали убиецът случайно е попаднал на жертвата.

Междувременно полицията откри мобилния телефон на Тияна, захвърлен по пътя към Зренянин. Все още се издирва лопатата, с която Драган е изкопал дупка.

Джурич е заявил, че лопатата е купена сутринта на 26 юли от битпазара в Сомбор и я е захвърлил на черен път до Сомбор.

„Пазете децата си, защото по нашите улици се разхождат зли хора, готови на най-лошите възможни престъпления, които моята Тияна изпита в последните си мигове. От тук нататък животът ми ще е една мисия – да попреча подобни ужаси никога да не се случват, защото никой не знае какво преживях! Знам, че съм в тази своя мисия ще има подкрепата на моя ангел, който сега ме гледа от небето“, споделя през сълзи бащата на убитата Тияна, Игор Юрчич, цитиран от Blic.rs.

Повече от две хиляди жители на Суботица, приятели Тияна Юрчич, млади хора и техните родители, изпълниха храма „Възнесение Господне“ в центъра на града, където се състоя опелото на убитото момиче.