Ернестина Шинова в жури на фестивал за пъпеши

В Никюп правят боди арт от дини

Съперник на най-добрия български тенисист в Торонто бе Жо-Вилфрид Цонга. Срещу французина с прякор Мохамед Али нашата звезда вече няма победа в 4 мача, след като загуби 4:6, 3:6.

Както и на предишните мачове на Димитров, по трибуните имаше много български фенове със знамена, шапки и грим в националните цветове. Първият сет бе равностоен до 4:4, когато грешка на Григор и няколко мощни удара позволиха на Цонга да направи пробив. В следващия гейм нашият тенисист имаше 4 възможности да изравни, но съперникът му изпълни ужасяващи сервиси и взе първата част.

Във втория сет Димитров допусна ранен пробив при 1:1. След това нищо в играта му не се получаваше и Цонга без проблеми спечели, като на моменти си позволи да изпълнява бекхенд с една ръка, а по принцип прави този удар с две.

Григор няма причини да е недоволен, защото вече е 5-и в класацията за заключителния "Мастърс" в Лондон. За тази ранглиста важат само точките от календарната година.

Следващото участие на българската звезда е в Синсинати (също "Мастърс"), където очаква Йежи Янович (Пол) или състезател от квалификациите.

След като започна работа с австралийския треньор Роджър Рашийд, талантът от Хасково определено е различен тенисист и доказателство за това са спечелените титли от турнири в календара на АТП. Нещо повече, Григор има 9 поредни победи в  мачове с тайбрек в решителния сет, като серията започна в Банкок през 2012 г.