9-10 август: По волята на Съдбата

Хороскоп

09-08-2014, 00:41

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

4-10 август: В центъра на вниманието

Слънце в Лъв, Луна във Водолей. Пълнолуние в Неделя, 10 август, 21,09ч.

Уикендът ще започне вяло, но нека това не ви заблуждава относно неговия потенциал, тъй като именно през почивните дни ще станем свидетели на максималната реализация на всички процеси и ситуации, възникнали през последните две седмици. И не само. Пълнолунието във Водолей настъпва в неделя и отбелязва критична фаза в развитието на по-продължителните процеси, възникнали под влиянието на сезонa на затъмненията през пролетта. А всяка подобна фаза носи изменения и обрати, много често пораждани и протичащи по воля Свише, върху чието проявление ние рядко успяваме да установим контрол.

Пълнолунието във въздушен знак винаги поставя в центъра на вниманието комуникациите и взаимоотношенията. Този път темата е двойно подчертана заради синхроничното протичане на съвпада Слънце-Меркурий. Съзнателно или не ще формираме нови представи заради казаното и чутото през тези дни, а съпътстващите междупланетарни конфигурации за жалост не обещават плавно и безболезнено предаване и усвояване на информацията. Тясната връзка на Лилит, например, със Слънцето, Меркурий и съответно Луната подсказва тенденция за манипулиране и преиначаване на фактите и създаване на ярки емоционални впечатления и реакции, с цел обслужване на конкретни интереси. Неприятна тенденция, върху която Сатурн ще се опита да установи контрол и своеобразно пресяване, но, както знаем, неговата функция на регулатор не винаги среща разбиране. Дамите този път са особено уязвими по отношение на проблемите, които срещат с представителите на силния пол, а и не рядко ще изживяват мъжките неволи и разочарования като собствени. За самоотвержеността си обаче вероятно ще се наложи да жертват емоционалното си равновесие през тези дни. Настойчиво ви съветвам, мили дами, да позволите на мъжете си сами да се преборят и възстановят гордостта и репутацията си!

Луната във Водолей винаги пробужда у нас жаждата за свобода и приключения. Традиционно в летните месеци я утоляваме с кратки пътешествия и екстремни преживявания. Именно те обаче през почивните дни ще бъдат свързани с множество препятствия, напрежение и престой. Ако не ви се налага да пътувате, ще си ги спестите. В случай че не можете да отложите пътуването, проверете още веднъж резервациите, билетите и документите си, както и изправността на автомобила си, ако ще шофирате. И не си позволявайте волности на пътя - опасността от инциденти е съществена, а и контролните органи ще бъдат безкомпромисни.

Здраве, хранене и красота
Възможно е изострянето на хронични симптоми и оплаквания, на които в миналото не сме обърнали достатъчно внимание. Особено уязвимо е здравето на хората, страдащи от сърдечно-съдови и варикозни заболявания. Уязвими са също осезателните органи и нервната система. Избягвайте дразнещи светлини и звуци. Тонизиращо и балансиращо въздействие ще имат дихателните практики, а кратка диета в дните на Пълнолунието ще има здравословен и подмладяващ ефект върху целия организъм. Помогнете на тялото да осъществи естествените за периода процеси на освобождаване от токсини и излишъци. Като не забравяте и кожата, разбира се, която ще реагира с благодарност на  процедури с пилинг ефект.