БСП Лява България - нов бардак със стари ку*ви?

Сергей Станишев става председател на Консултативния съвет на БСП, а Михаил Миков – председател на Коалиция за България

Това каза Атанас Мерджанов, новият говорител на Изпълнителното бюро след пленума на БСП.

"Бяха направени съответните промени в състава на Изпълнителното бюро. От състава на бюрото бяха освободени колегите Красимир Янков, Борислав Гуцанов и Емил Костадинов", обясни Мерджанов.

На въпрос, с какви мотиви са били освободени, той отговори, че това е по преценка и решение на председателя на Националния съвет.

"Това че са освободени по никакъв начин не ги освобождава от отговорностите в предизборната кампания оттук нататък. Всеки един от тях има достатъчно отговорности по регионите, които представлява. В крайна сметка, съставът на Националния предизборен център се допълва с нови колеги като се отчита различен регионален, професионален, организационен принцип, за да може БСП да постигне максимални резултати на предстоящите парламентарни избори", подчерта Мерджанов.

По думите му, в състава на новото Изпълнително бюро влиза Захари Георгиев – народен представител в 42-то Народно събрание и член на Националния съвет на БСП от Пловдив.

Беше допълнен съставът от нови предложения на Националния предизборен център. Мерджанов уточни че предложенията са около шест. Председател на националния предизборен щаб е председателят на Националния съвет, Михаил Миков, обясни Мерджанов.

Попитан с какво име ще се яви БСП на предстоящите избори, той каза, че е било предложено с решение на Националния съвет на БСП коалицията да се нарича Коалиция от партии БСП – Лява България. Мерджанов допълни, че това е само предложение, което ще бъде направено пред състава на коалицията. Ако бъде възприето ние ще се явим под това наименование, подчерта той.

Във връзка с това, кой е председател на коалицията, Мерджанов обясни, че това е Михаил Миков и че този въпрос е бил решен на предното заседание на Политическия съвет на партията.