Бионсе с награда за принос в музиката

Певицата е изпълнила някои от най-запомнящите се песни

На церемонията по раздаването на видео музикалните отличия на MTV поп певицата Бионсе ще получи специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън за принос към музиката, съобщи Асошиейтед прес. "Като певица Бионсе е изпълнила някои от най-запомнящите се песни в историята на видео музикалните награди" - съобщават от MTV.

Сред предишните носители на отличието "Авангард" са Кейти Пери, Мадона, Бритни Спиърс, Майкъл Джексън, пише БТА. Бионсе, която сега е на световно турне със съпруга си Джей Зи, ще пее на церемонията за видео музикалните награди на MTV. Сред потвърдените досега изпълнители за шоуто са Тейлър Суифт, Ариана Гранде, Ъшър, "5 секъндс ъв съмър" и "Маруун 5". 

Тази година Бионсе води с осем номинации за видео музикалните награди на MTV, включително и в най-престижната категория - за видеоклип на годината за "Drunk in Love". Хитът "Partition" на Бионсе е номиниран за най добър клип на певица, и операторско майсторство, докато "Drunk in Love" с участието на Джей Зи е в надпреварата за най-добро сътрудничество. И двете песни са от петия албум на Бионсе, който носи нейното име.

Церемонията за връчване на видео музикалните награди на MTV ще се състои на 24 август в зала "Форум" в Ингълууд, Калифорния.