Инж. Лазар Лазаров отново застава начело на АПИ

Досегашният председател инж. Стефан Чайков е освободен

Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" Стефан Чайков е сменен от служебното правителство. Неговият пост вече се заема от предшественика му инж. Лазар Лазаров, който оглавяваше агенцията при управлението на ГЕРБ. Стефан Чайков излиза от системата на държавната администрация и се връща в частния бизнес. Той беше избран за председател на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" през август 2013 г., пише в. Класа. 

"За времето, прекарано извън администрацията, видях пропуски в работата на АПИ и лично в моята. Надявам се с усилията на всички хора те да бъдат отстранени и работата да бъде подобрена. Основната ни цел ще бъде завършването на ОП „Транспорт", на големите инфраструктурни обекти", коментира Лазаров пред БНР. По думите му, предизвикателство е възстановяването и на пътната инфраструктура в страната след наводненията.

Лазаров се надява да се оптимизира строителството на отсечките по автомагистралите "Струма" и "Марица", за да не се загубят европейски пари. Въпрос на икономическа обосновка и запазване на околната среда е дали последната отсечка на "Струма" – тези през Кресненското дефиле, ще бъде път с виадукти или тунел, смята той.