Потвърдено! Николина Ангелакова е възпитаник на Харвард

Лияна Панделиева изпрати запитване и получи потвърждение от Harvard Business School в Бостън

Поводът е изказването на журналистката Велислава Дърева, която обяви пред bTV, че Ангелкова само е карала двуседмичен курс там, а не е възпитаник.

От Харвард обаче опровергават Дърева, като съобщават, че Ангелкова действително е зъвършила образователна програма за развитие на лидерските умения, която не дава степен, а само сертификат, но обучаващите се водят възпитаници на университета.

От там обясняват още, че това е програма, предназначена за ускоряване на кариерите на лидери с голям потенциал.

Ето отговора от Harvard Business School, който Лияна Панделиева публикува във фейсбука си:

"Greetings from Harvard Business School in Boston. This is to confirm that Nikolina Angelkova did attend and complete the School’s Executive Education program titled Program for Leadership Development. This is a rigorous program designed to accelerate the careers of high-potential leaders. A full description can be found via the following link: http://www.exed.hbs.edu/programs/pld/Pages/default.aspx.

Graduates of this program receive a certificate, not a degree, but they are regarded as alumni/ae of the School. I hope this helps. Please feel free to contact us if you have any further questions.

To be clear, she has fulfilled the requirements necessary to be given Harvard Business School Alumni status."


 

 

Николина Ангелкова, служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е родена на 30 ноември 1979 г. Ангелакова е възпитаник на Harvard Business School - Бостън, САЩ, по програма за ръководни кадри „Развитие на лидерски умения“. Магистър по право от Университета за национално и световно стопанство, завършила с грамота за отличен успех, със специализация „Фирмено управление“ от Института за следдипломна квалификация на УНСС.

Има специализации по финансово управление на структурните фондове на ЕС, по европейско право и по регионална политика и структурни фондове в Института по публична администрация в Маастрихт и в Регионалния институт за административна реформа в Нант, Франция.

От 2002 г. до 2006 г. е председател на Асоциацията за правно развитие и юридически съветник в парламентарната Комисия по регионална политика и благоустройство. От 2005 г. до 2007 г. е стажант в ГД „Околна среда“ на Европейската комисия и съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент, където работи в областта на регионалното развитие, транспорта и околната среда.

В периода 2005-2010 г. е собственик на „Николова и партньори консулт“, последователно е генерален директор на компанията „Херчеса България“ ЕООД (2007-2009 г.) и управител на „Хелектор България ЕООД“ (2009-2010 г.).

През 2010-2011 г. е ръководител на звено „Контрол, комуникация и координация” към министъра на регионалното развитие и благоустройството. През 2011 г. е член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството с ресор европейски въпроси, връзки с международните институции, европейско териториално сътрудничество и стратегическо планиране на регионалното развитие; Национално лице за контакт по Дунавската стратегия.

През март 2014 бе избрана за един от 214-те млади световни лидери от общността на Младите световни лидери за 2014 година (Young Global Leaders). Престижното отличие се присъжда от Световния икономически форум и е признание за изключителни постижения в областта на мениджмънта и лидерството, както на професионално, така и на социално ниво.

Владее английски, испански, италиански, френски и руски език. Омъжена, с едно дете.