През нощта валежите ще спрат

Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево

През нощта валежите ще спрат, облачността временно ще намалее. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-късно отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в Западна България. В Източна България ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните в повечето места ще са между 26° и 31°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за август.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над южните райони, главно през първата половина на деня. Там на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 21°, на 2000 метра - около 13°.
В събота ще преобладава слънчево време, но около и след обяд над планинските и източните райони ще се развива купеста облачност и на места ще превали. През следващите дни атмосферата ще се стабилизира и вероятността за валежи силно ще намалее. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 30° и 35°.