Невероятно! Слон почеса корема си с автомобил (видео)

Огромният мъжки слон Нели използвал фолксваген с двама ужасени туристи в него, за да си почеше корема, предаде "Дейли експрес".

Сцената се разиграла в националния парк Пиланесбърг в Република Южна Африка. Тя била заснета от 21-годишния гид Арманд Гроблер, който е гит в резервата и добре познава поведението на животните.

Според него точно в този момент слонът е бил в размножителен период и е отделял големи количества тестостерон. Гроблер се притеснявал, че в този период мъжките животни стават по-агресивни, но – за късмет - Нели бил доста спокоен.

Гигантът прекрачил фолксвагена "Поло", и в момента, в който покривът на возилото се оказал под корема му, той започна да го чеше.

Слоновете обичат да се чешат и за целта използват дървета или скали. При търкането в тях те свалят част от паразитите, отговорни за сърбежа.

Този слон обаче явно има по-изтънчен вкус и е предпочел да пробва да се почеше с намиращия се близо автомобил.

Гроблер се притеснил да не би слонът да нарани двамата 30-годишни пътници в колата, но всичко се разминало благополучно - като изключим уплахата на пасажерите.

Все пак Нели успял да сплеска покрива на колата и да счупи всичките й стъкла, които не устояли под напора на тежестта му.