Повдигнаха обвинения на четирима служители от „Автомобилна администрация“ - Велико Търново

Крими

07-08-2014, 14:14

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха шефа на ДАИ Велико Търново

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Велико Търново за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. Участниците в групата са задържани на 6 август 2014 г. при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.


Обвинения са повдигнати на Петър Петров -ръководител на групата, директор на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ във Велико Търново, на Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков – участници в групата, служители в същата дирекция.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала поне от април 2014 г. В процес на доказване е евентуалното й действие в значително по-продължителен период от време. Участниците са организирали събирането на подкупи по определена тарифа от автомобилни школи, пунктове за годишни технически прегледи, транспортни фирми, от контрола по пътищата.

По досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания на парични средства и други доказателства по делото в няколко града на територията на областите Велико Търново и Варна.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четиримата участници в престъпната структура е наложено задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всички тях.