Следят с камери корабите в Слънчев бряг

„Биг Брадър” дебне и в морето

Биг Брадър вижда всичко, особено в Слънчев бряг. Камери държат под око дори и корабите в морето. Курортът е изцяло оборудван с нови камери, поставени на всеки стълб от входа на комплекса до брега на морето.

400-те камери предават данните без почивка в два секюрити пункта. Камерите разпознават дори номерата на колите и лицата на хората. При нападение, кражба, измама или побой пострадалите ще могат да изискват записите, които да представят пред застрахователи или в съда.
Техниката заснема и всеки метър от брега, също и водата.Камерите могат да покажат дори кой е на борда на всяка лодка, кораб или яхта. Само с един клик на мишката върху обозначението на даден кораб, веднага се появяват всички данни за него – кой му е капитана, откъде идва, с какъв товар е, колко му е тонажът, под какъв флаг плава. Тази информация обаче се използва само за опазване на националната сигурност.
Граничните полицаи, които следят мониторите в София, могат да видят всяка точка на нашето Черноморие, за да проверят дали няма чужди кораби или други плавателни съдове. Те могат да засекат джет в забранена територия и да разберат кой го управлява, както и да хванат бракониери в нашите води. С тази система страната ни вече има най-добрата система за сигурност на морската ивица в цяла Европа.