Всеки министър ще отдели по 300 лв. от заплата си в помощ на бедстващите

Проф. Близнашки: Добре би било като национална общност да покажем съпричастност към нашите сънародници

Взехме решение всеки министър да отдели по 300 лева от своята заплата и всички те се отзоваха в помощ на бедстващите като пример за подражание. Това каза служебният министър-председател проф. Георги Близнашки на пресконференция след първото заседание на служебното правителство.

Проф. Близнашки поясни, че министрите ще вземат заплата в края на месеца. „Това е благороден акт. Призовавам всички да се отзоват според възможностите си”, заяви проф. Близнашки. Той допълни, че ще посети засегнатите от наводнението райони. „Добре би било като национална общност да покажем съпричастност към нашите сънародници”, добави той.

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов заяви, че заедно с проф. Йордан Христосков, служебен вицепремиер по социална политика и министър на труда и социалната политика, ще отидат на терен в Мизия, за да помогнат на местните и държавните власти, които да могат да получат първите помощи. „Взети са мерки, екипите са на терен. Нямам обратна връзка за някакъв проблем. Нещата на този етап са под контрол”, уточни Бакалов. Той заяви още, че се е знаело три дни по-рано, че ще има приливна вълна.