ШОК! Тялото на удавен самотноживеещ мъж е намерено в Мизия

Мъжът участвал, дори в спасяването на съседите си

Тялото на втора жертва бе намерено днес в наводнените квартали на Мизия. Това е самотноживеещ 56-годишен мъж, потвърди за БТА директорът на Областна дирекция на МВР във Враца Иван Кирилов. Мъжът участвал дори в спасяването на съседите си и извеждането им с лодка в нощта, когато придошлата река Скът заля Мизия, но не се качил в лодката, а казал че сам ще се оправи. За втората жертва е уведомена Окръжна прокуратура във Враца и е започнато досъдебно производство, посочи прокурор Силвия Миленкова.

Продължава и досъдебно производство за смъртта на намерения още в първия ден удавен в дома си 60-годишен мъж, уточни тя. Днес в Мизия общинската администрация предупреди, като използва системата за ранно оповестяване, жителите на града да не влизат сами и без придружител в наводнените си домове. Водата на река Скът продължава да се отдръпват, някои от къщите вече са достъпни, но съществува опасност основите им да са подкопани и да се срутят върху хората.

Предприети са мерки за превенция и недопускане на епидемичен взрив в Мизия и другите наводнени селища в област Враца, посочи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Ирена Видинова. В Мизия вече има три водоноски с вода за битови нужди и химически тоалетни. От РЗИ предупредиха, че жителите на града трябва да ползват само бутилирана вода за
питейни нужди. Общината е организирала извозването на труповете на удавените животни до екарисаж.