АБВ прави обществено допитване как да се развива държавата

Местната структура ще издигне старозагорец за водач на изборната листа, това няма да е д-р Желев

Партия АБВ създаде втора общинска структура. След Стара Загора, такава вече има в Казанлък, а за неин председател е избран 37-годишният Красимир Цанев.
Това съобщи днес на пресконференция общинският председател на партията Илия Златев
Три са основните цели в предизборната платформа на политическа партия АБВ – възстановяване на държавността чрез президентска република, промени в политическия модел и предотвратяване на демографския срив.
До края на август общинските структури имат за задача да проведат национално допитване по основните насоки за развитието на държавата. В него са включени 11 конкретни предложения. Тези от тях, които получат най-голямо одобрение, ще станат част от програмата на АБВ
Около 20 август пък трябва да се проведе заседание на Националния съвет на партията, на което да бъдат формирани листите за предстоящите парламентарни избори. Преди това общинските и областни структури ще направят своите предложения.
„По всяка вероятност водач на листата в Стара Загора ще е старозагорец. Почти сигурно е обаче че това няма да бъде д-р Евгений Желев. Вероятността той изобщо да бъде включен в листите не е много голяма", обясни Тихомир Димитров - член на Националния съвет на АБВ.

Общинският лидер на АБВ в казанлък Красимир Цанев е  магистър по психология и експерт по програми и проекти в неправителствения сектор. До скоро той бе секретар на партия НФСБ в Казанлък.