Свлачище отне живота на един човек и откъсна хиляди от света

Силните дъждове са довели до разрушаване на пътища и наводняване на жилищни сгради в Калифорния

Един човек загина, а хиляди се оказаха отрязани от външния свят при свличане на земна маса след наводнения в Калифорния, предаде Телевизия Европа. Стихията е засегнала градове, разположени в региона Сан Бернардино. Силните дъждове са довели до разрушаване на пътища и наводняване на жилищни сгради.
6 къщи са напълно унищожени. В над 20 къщи има нанесени сериозни щети. Над 2500 души са блокирани от проливните дъждове и свлачищата, включително и 500 деца и възрастни в християнски лагер. Около 1500 жители на Оак Глен и други 1000 жители на Форест Фолс в планинския окръг са отрязани от цивилизацията.

Стотици деца и възрастни не могат да се измъкнат от планинския къмпинг до Форест Фолс, защото пътищата са покрити с кал, скални и дървесни отломки. Височината на насипите от скали и кал в някои места надвишава три метра.

Наводнения има и в южната част на Невада. Свлачище доведе до затруднения на трафика по магистрала 95, северно от Лос Анджелис. Най-малко две коли са изхвърлени извън пътя, а една е преобърната. Част от трафика е пренасочен по други пътища, а работници вече разчистват калната маса.