5 август: Доверете се на късмета

Хороскоп

04-08-2014, 19:11

Снимка:

Мурад Осман

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

4-10 август: В центъра на вниманието

Празния ход на Луната

Слънце в Лъв, Луна в Скорпион - Стрелец. Астрологична картина на деня

Във вторник до обяд Луната ще се движи на празен ход, което ще породи временен престой в делата и развитието на актуалните житейски ситуации. Макар и неефективен за светските ни интереси, този период ще бъде изключително ползотворен за психичното ни равновесие и вътрешната ни стабилност. Последните няколко дни бяха предизвикателни по отношение на моралната и материалната устойчивост и непредвидената почивка ни дава възможност да анализираме слабите места и да възстановим равновесието. В случай че не сте успели да проявите сдържаност по отношение на проявата на негативните си качества и черти на характера, сега ще можете да проследите как възникват и се развиват онези модели, които провокират тяхната проява. Познанието и приемането е най-важната стъпка към себеусъвършенстването. Ако пък сте почувствали натискът на обстоятелствата върху себе си и текущите житейски ситуации, този период ще ви даде възможност да преформулирате плановете, намеренията и желанията си според актуалната обстановка и нейните изисквания.

Ако успеем на съзнателно ниво да постигнем логически завършек на преживяванията и вълненията от предходните дни, ще имаме по-добри възможности да почувстваме как старите тревоги отстъпват пред нова по-светла и радостна тенденция в настроенията и нагласите. Следобед Луната навлиза в зоната на зодиакалния Стрелец, а никой не умее да се възползва от възможностите за празници и постижения които дава Лъва така на широк,о както го прави Стрелеца. Дори най-големите скептици ще имат възможност да почувстват и повярват в благосклонността и щедростта на Фортуна във вторник вечерта и сряда. Разбира се, както добре знаят всички имащи силно подчертани огнени знаци в хороскопа, успехът често изглежда примамливо лесен и достъпен, но пътя към него изисква преодоляването на първоначално неизвестни препятствия. Сега обаче е по-важно да видим крайната цел за да можем да съсредоточим усилия и ресурс в нея. А също и да заявим открито и смело своите потребности и да заявим себе си пред околните, най вече чрез онези свои качества и потенциали които те ще оценят като похвални и нужни.

Работа и бизнес
В първата половина на деня се постарайте да постигнете ред в плановете и намеренията си. Ще можете да разчитате на съсредоточеност, методичност и последователност за съставянето на графици и отчети. Втората половина на деня ще бъде по динамична и активна, макар и малко хаотична и импулсивна. Но пък ще ни амбицира с нови желания за високи постижения провокирани от свежи, перспективни и малко екстравагантни идеи. Не бъдете консервативни и не поставяйте ограничения пред себе си!

Здраве, хранене и красота
Настоящата седмица определено е предизвикателна по отношение на физическото и психическото здраве. Мнозина ще забележат изостряне на симптомите по хронични и наследствени заболявания, а и определено ще наблюдаваме нарастване на травмо-опасните ситуации и нелепите инциденти. В същото време нарастващите способности на организма да се саморегулира и да използва личния си потенциал ще помогне на онези, които сега пристъпят към по-здравословен начин на живот и изграждането на съответните навици за него. Бъдете дисциплинирани и методични и много скоро ще забележите първите положителни резултати.