В ББЦ има непрекъснат натиск и лобиране

Бареков провежда непоследователна политика, в зависимост от интересите си, заяви Георги Драганов

В „България бец цензура“ има непрекъснат натиск отгоре надолу за този или онзи, има лобиране. Липсват демократични принципи в партията. Това каза пред Bulgariautre.bg бившият областен председател на ББЦ в Перник Георги Драганов по повод напускането на ръководствата на четири структури в Пернишко.
Аз напуснах ББЦ преди повече от месец. Дадох си отвод още в началото на юни, след евроизборите, по същите причини, по които и сега напускат структури, посочи Драганов. Той допълни, че ръководствата на четири общини в област Перник (Радомир, Брезник, Земен и Ковачевци) напускат целокупно партия „България без цензура“. Общо 15 души председатели и зам.-председатели.

По думите му причините, по които и той, и сега ръководвствата на структурите напускат, са несъгласие с начините, по които ББЦ формира политики. Противоречивите сигнали какво се случва ме накараха да си подам оставката, посочи Драганов.

Принципите, заради които влязох в тази партия се размиха. В началото идеята беше да има нова политическа сила, която да обърне внимание реално на проблемите,  които тормозят хората. Да вкара повече млади хора в политиката. Говореше се за социални дейности, за здравеопазване. После изведнъж се заговори за други неща, каза бившият областен председател на ББЦ в Перник.

Решението на лидера на „България без цензура“ Николай Бареков да оттегли от прокуратурата сигналите си срещу президента, Георги Драганов коментира така: „Явно в един момент е имал изгода да ги внесе, в друг момент вече има изгода да ги оттегли. Интересна политика, не много последователна“.