Предлагането на лукс апартаменти намалява

Портфейл

04-08-2014, 10:38

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

През последните месеци луксозни апартаменти, които седяха с месеци на пазара, намериха своите нови собственици

Дали собствениците на луксозни имоти решиха да запазят активите си или купувачите решиха да инвестират в имот, след като видяха какво се случва в банковата сфера, е все още трудно да се каже. Факт е, обаче че през последните месеци луксозни апартаменти, които седяха с месеци на пазара, намериха своите нови собственици, а агенциите за недвижими имоти отчетоха ръст в сегмента. Ако допреди няколко месеца имаше сравнително богато предложение на имоти в ценовия диапазон над 600 000 EUR за София и от части за Варна и над 200 000 EUR за градове като Пловдив и Стара Загора, то днес подобни предложения са единични, сочи справка в специализирания сайт за недвижими имоти imot.bg.



1. Иван Вазов (София) – 885 000 EUR (виж повече)

Мезонетът е на три нива и е с разгъната застроена площ от 420 кв.м. Декоративната пластична керамика на Ставри Калинов допринася за неповторимата атмосфера и идентичност на имота. Родителска спалня с баня и тоалетна, гардеробно помещение, две отделни спални всяка с баня и тоалетна са разположени на първото ниво. На второто ниво са разположени вградена кухня, всекидневна, кабинет и две големи тераси. Просто тераса с отлична панорама има и на трето ниво.

2. Изток (София) – 1 100 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент с разгъната застроена площ от 360 кв.м и се намира в сграда, построена през 2010 г. Имотът се намира на метри от Борисовата градина. На разположение на бъдещия собственик ще е имот, който се разполага с денонощна охрана, вътрешен паркинг за гости. Холът е с големина 82 кв.м и с френски прозорци. Самостоятелна кухня с трапезария от 17 кв.м. и кабинет – 19 кв.м. Състои се още от три спални, всяка съответно с големина от 30, 25 и 19 кв.м.

3. Център (Пловдив) – 250 000 EUR (виж повече)

Многостайният апартамент се намира на втория етаж в сграда построена през 1985 г. в близост до Кукления театър на града. Стените са с камък травертин, вградена френска камина, италианска кухня с вградени уреди. Имотът е със собствен вход. Подовете са на ламинат, а прозорците с най-висок клас PVC дограма.

4. Център (Бургас) – 875 000 EUR (виж повече)

Мезонет на две нива с площ 250 кв.м. Намира се в тухлена сграда в близост до пешеходната зона на Бургас. Подовите настилки в дневната, коридора и стълбите са от италиански полиран естествен камък. Имотът е с вътрешна и външна изолация.

5. Морска градина (Варна) – 695 000 EUR (виж повече)

Мезонет на две нива с площ 382 кв.м. На първото ниво е разположена дневната, чиято площ е 70 кв.м. с напълно оборудван кухненски кът, просторна спалня за гости, луксозна баня с душ кабина. На второто ниво също има две големи спални и гардеброна. Към всяка спалня има и тераса. Има допълнително трето ниво с естествено озеленена панорамна тераса от 100 кв.м. Към имота има две закрити паркоместа.