Потвърдено! Четири структури в Пернишко напуснаха ББЦ

Няма да се изненадам, ако Бареков утре се извини и на Бойко Борисов, заяви Калин Иванов

Всички структури  на областната организация на партия „България без цензура“ в Перник, без организациите в общините Перник и Трън напуснаха партията. Това заяви пред Bulgariautre.bg  Калин Иванов, зам.-областен председател на ББЦ в Перник и общински председател на структурата на партията в Радомир. Той уточни, че ББЦ са напуснали ръководствата (председатели и зам.-председатели) на структурите в общините Радомир, Земен, Брезник и Ковачевци. По думите му настроенията и вижданията на членовете на партията в четирите структури са сходни с тези на ръководствата им. Всички членове на партията в тези градове са агитирани от нас, работили са за нас и мислят като нас, категоричен е Иванов.

Той уточни, че основната причина за взетото решение за напускане на партията е несъгласие с политиката, която ръководството на ББЦ води, както и заявеното от Николай Бареков намерение да оттегли от прокуратурата сигналите си, които е внесъл срещу президента Росен Плевнелиев. Когато се създаде ББЦ започнахме с едни идеи. След това нещата започнаха да се променят. Един ден казваме едно, друг ден казваме друго. Ще ставаме монархия, после ще ставаме република, после ще връщаме начина на управление на Тодор Живков. На четвъртия ден президентът е най-лошият. Не коментирам дали е добър или лош, казвам политиката на партията каква е, уточни Иванов.

След като имаше митинг, на който Бареков каза, че президентът е като мишка, че ще го затвори в затвора и т.н., сега се извинява. Струва ми се, че всичко това не е редно да се прави от една политичска сила, от един политически лидер. До вчера беше срещу КТБ, обвиняваше всички, че са срещу него, няма да се учудя, ако утре отиде да се извини и на Бойко Борисов, каза още Калин Иванов.

По повод бъдещето на партия „България без цензура“ Илиев каза:“Мисля, че в следващите няколко седмици ще продължат да напускат структури. Не виждам добро бъдеще за ББЦ. Не смятам, че биха могли да минат 4% бариера за влизане в парламента. Много авторитарно се управлява партията“.