Отношенията се изясняват най-добре след обилен обяд

Внимание! Склонни сте да се карате, когато сте гладни

Чувството на глад, предизвикано от намаляването на нивото на захарта в кръвта, може значително да влоши семейните отношения. Изследване на 107 семейни двойки показва, че съпрузите са склонни да се карат, когато са гладни. По думите на Брад Бушман от Университета на Охайо така може да се стигне дори до домашно насилие, съобщи в. "Дъ таймс ъв Индия".

В рамките на изследването е била оценявана степента на удовлетворението от брака. След това в продължение на 21 дни всяка вечер е било изследвано нивото на захарта в кръвта на участниците в експеримента. Данните са позволили да се направи прогноза колко сърдити ще бъдат вечерта хората. Съпрузите, при които нивото на захарта е било ниско, по-често са се карали, повишавали са повече глас и са викали дълго, пише БТА.

Дори хората, доволни от отношенията в семейството, по-често са проявявали гнева си под въздействието на намаленото количество захар в кръвта.

По тази причина учените съветват, ако ви предстоят тежки разговори, първо добре да си похапнете. Най-бързо може да увеличите нивото на захарта, ако хапнете въглехидрати, някаква сладка храна.