3 дни съм в региона и най-тежко е положението в Бяла Слатина и Мизия

Едно от най-важните неща, което е необходимо в момента в Мизия е минерална вода

От 3 дни съм в региона и най-тежко е положението в Бяла Слатина и Мизия. Тук има много вода. Това каза за Агенция „Фокус” народният представител от ПП ГЕРБ Тотю Младенов, който се намира в град Мизия по разпореждане на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „В Бяла Слатина има кризисен щаб и над 250 семейства трябва да бъдат подпомогнати. В момента се изпомпва вода, снабдява се в хранителни продукти и дрехи за евакуираните хора. В Мизия е още по-тежка ситуацията. Там над 500 семейства имат нужда от помощ, но важното е да няма повече жертви, защото имаше една жертва към момента”, обясни Младенов. По думите му, трябва да се евакуират тези хора, които все още не са евакуирани.

„Поддържаме непрекъсната връзка с Бойко Борисов, с колегите от Видин и Монтана, народните представители на ПП ГЕРБ. Тук има представители и на много други институции. Важното е да се овладее ситуацията и след това вече съм разговарял с директорите на Агенцията по заетостта следващата седмица веднага в бедстващите райони да се изпратят аварийни групи по временната заетост и социалното подпомагане, за да се оценят щетите и да се заплатят тези щети”, каза Младенов. Той поясни, че една голяма част от тези 500 семейства от Мизия вече са евакуирани и продължават да евакуират хора в момента. „Настаняват ги в близки и роднини, в домовете, които са предоставени от кмета на Мизия. Разговарях преди малко с кмета на Оряхово, които също имат готовност да поемат в болницата в Оряхово още хора, ако се наложи. В пълен синхрон сме с институциите и се надявам наистина да няма повече жертви”, допълни Младенов.
По думите му, едно от най-важните неща, което е необходимо в момента в Мизия е минерална вода. „По разпореждане на Бойко Борисов в момента ТИР пътува с минерална вода. Към 16.00 часа ще пристигне в Мизия. Говорил съм с кмета, за да може да се раздаде на хората по най-бързия начин”, каза още Тотю Младенов.