Бедствието в Мизия не трябва да се политизира!

Създаваме организация за подпомагане на минималните нужди на хората

"Категорично мога да кажа, че бедствието в Мизия не трябва да се политизира. Всички трябва да сме солидарни в този труден момент и да обединим усилията си, за да помогнем на хората.", заяви пред ПИК бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Заедно с г-н Бойко Борисов, колегата депутат Владимир Тошев и партийните структури следим ситуацията в Мизия. На място е изпратен Тотю Младенов. В момента хората в този регион се нуждаят от питейна вода и ние ще се опитаме да им помогнем с каквото можем", подчерта Цветанов пред агенцията.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че най-страшна в момента е ситуацията в Мизия, но уточни, че времето се подобрява и водата е започнала да се оттича.

"Необходими са и помпи, с които да се изпомпва водата от наводнените къщи. Изпратили сме хора от нашите партийни структури да помогнат на бедстващите граждани", обяснява Цветанов.

Бившият вицепремиер казва още, че е разговарял с представители на изворна вода "Бачково", от където са откликнали на призива му и ще изпратят един тир с минерална вода в засегнатите региони.

"Създаваме организация с г-н Тотю Младенов за подпомагане на минималните нужди на хората. Водим разговори и с други компании, като "Кока-кола", които винаги са откликвали на призивите ни в подобни ситуации", допълни Цветанов.