Вестниците в неделя, 3 август

Населени места откъснати след наводненията, мостове и пътища - разрушени


"Труд"
Наводненията в петък разрушиха критично мостове и пътища на седем места в Североизточна България и Пловдивска област и откъснаха редица населени места. Пожарникари и спасители продължават да работят за възстановяването на достъпа до селата, съобщиха от МВР в събота следобед, цитирани от bTV.
Във Врачанска област поради наводняване е затворен пътят между село Войводово и Мизия. Временно затворен за движение е и пътят Враца - Оряхово. Обходният маршрут е през селата Софрониево, Бутан, Гложене, Мизия, Оряхово и обратно.


Плевнелиев открехна завесата: Служебният кабинет - от надпартийни експерти
"24 Часа"
Ускоряването на плащанията на средствата от Европейския съюз и работата по Споразумението за партньорство на България с Европейската комисия ще бъдат сред основните задачи пред служебния кабинет.
Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който в продължение на политическия диалог, провеждан от него с парламентарните политически партии и с партиите, представени в Европейския парламент, проведе консултации с представители на "България без цензура" (ББЦ) и ги запозна с приоритетите на служебното правителство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Миков раздава задачи от Бузлуджа
"Стандарт"
Първите си задачи още на Бузлуджа раздаде вчера новият лидер на БСП Михаил Миков. В близките дни той ще събере областните лидери, за да каже на всеки какво очаква от структурите по места за предстоящите парламентарни избори. На традиционния събор на социалистите на Бузлуджа Миков предупреди, че ще следи внимателно работата на всеки социалист. "Ще направим добър резултат на изборите, когато всички ние сме обединени, когато всеки партиен член и партиен ръководител си даде ясна сметка защо е в БСП - от партийния секретар на основната партийна организация до председателя на Националния съвет на БСП", каза Миков. Към парламентарния вот той тръгна с конгресния си талисман - малката Яна от родния му град Кула. Момиченцето се качи на официалната трибуна на Бузлуджа вчера.


Руски туроператор остави хиляди туристи без превоз
"Монитор"
Руски туроператор остави хиляди туристи без превоз. Операторът предлагал почивки и в България, съобщава Нова телевизия. Авиокомпаниите спрели да обслужват заявките на фирма „Идеал тур", тъй като тя не се разплащала с тях.
От ситуацията са засегнати около 30 000 туристи. Те са предимно руснаци, които са платили почивки както у нас, така и в Гърция, Турция, Кипър и Испания. Бургас е сред дестинациите, към които са отменени най-много полети.
Сдружението на хотелиерите в Слънчев бряг споделя, че е известено за проблемния туроператор. Точният брой на руските туристи, докарани у нас с въпросната фирма „Идеал тур", засега не е ясен. Хотелиерите твърдят, че сред почиващите паника няма.