3 август : Спорт или спор

Хороскоп

02-08-2014, 18:04

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Парад на суетата

Слънце в Лъв, Луна в Скорпион. Астрологична картина на деня

Дано да имате възможност да посветите неделята на активен отдих и занимания изискващи повечко енергия и физически усилия. Физическото натоварване и положителните екстремни преживявания сега са най-подходящия начин да се освободим от напрежението, което поражда конфликтния обмен на Юпитер и Меркурий с Марс. Дори те обаче могат да се окажат недостатъчни за да ни предпазят от опасни ситуации. Особено ако се налага да шофиране-дейност която настойчиво ви препоръчвам да избягвате, заради повишената опасност от катастрофи и безкомпромисното настроение на контролните органи.

За да избегнем някои разочарования е добре да се настроим на свободен режим, тъй като планираните мероприятия вероятно няма да се осъществят. Поне не според плановете ни. Проблемно ще бъде преди всичко общуването, което ще протича с много напрежение и ярко изразена склонност към кавги и спорове. При това по теми от съвсем общ характер и идеологически въпроси, по които обичайно трудно постигаме съгласие, а сега определено ще ни липсва толерантност към чуждите различия и гледни точки. Спорът през тези дни се превръща в спортно занимание, но в неделя лесно може да се разгърне в истински цирк, ако не ни засяга лично и можем да погледнем на него с чувство за хумор. За жалост обаче хуморът едва ли ще достига, а психологическите игри на чувства, манипулациите и острия цинизъм ще се превърнат в оръжията от които ще трябва да се пазим. Добре би било, ако в този ден успеем да ограничим общуването и присъствието си на многолюдни събития и места. Това ще ни даде и възможност да преживеем съзнателно процесите на обновяване на енергията които протичат сега. Вслушате се в себе си и се опитайте да се концентрирате в личните си нужди и желания, разбира се без това да става за сметка на чуждите.
Здраве, хранене и красота
Денят е подчертано травмоопасен и ще постави предизвикателства пред психическото и физическото здраве. Избягвайте контакти с хора които обикновено влияят негативно на психическия и емоционалния ви баланс. Заболяванията ще се развиват бързо и остро, затова вземете незабавни мерки още при първите симптоми. Уязвими са половите органи и отделителната система, както и сърцето. Балансиращ ефект върху психиката и физиката ще имат водните процедури, плуването и всякакъв вид общуване с водата. Храненето трябва да е умерено, а острите вкусове и подправки следва да се избягват.