Ще намери ли Спартак своя Красен Кралев?

Спорт

02-08-2014, 13:26

Автор:

Недко Петров, Petel.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Финансирането на Спартак остава под въпрос

Ситуацията с разбития тим на Спартак 1918 преди 3 дни е сходна с тази в Черно море през лятото на 1998 година. Тогава в касата на „моряците“ също нямаше пари, а в отбора бяха останали само двама футболисти, единият от които войник. Положението бе безнадеждно, но един фен - Красен Кралев се нагърби да извади любимия си тим от дъното и го спаси от гибел, пише Рetel.bg. На първо време Кралев преобразува клуба в акционерно дружество. В онези години той може би нямаше финансовия ресурс да издържа сериозен професионален тим, но по-важно беше, че носеше морала на истинския фен и стана гарант за честност и почтеност на „Тича“.

И в следващите 9 години, през които бе президент, акциите се прехвърляха от собственик на собственик срещу символичния един лев. Останалото е известно. Имаше и бури, и сътресения и временни кризи и разочарования, но „моряците“ тръгнаха само напред и нагоре. Още през 2000 година Черно море се върна в „А“ група след 6-годишно изгнание във втория ешелон, а впоследтствие се утвърди в елита, стигнBuдо бронзови медали и два финала за купата и излезе в Европа.

Точно в този момент Спартак има нужда да открие своя Кралев. Той трябва да носи спартаклийското в душата и сърцето си и да създаде правилния модел за управление, за да спрат злоупотребите на гърба на футбола в 96-годишния клуб. Феновете трябва да изгонят търговците от храма и да дадат управлението на почтен човек, който може и да няма пари сам да издържа клуба, но може да има смелостта и интелекта да намери верния път за Спартак. Някъде има такъв човек и спартаклии трябва да го намерят! Твърде дълго чакаха!