Стара Загора утре: 2 август

Времето: През нощта и над Източна България облачността ще се увеличи и на места ще превали. Валежи ще има и над Централна България, докато над Западна те временно ще спрат. Утре облачността над страната ще е по-често значителна. Ще има превалявания, на повече места в Източна България, а след обяд и над планинските райони, където ще прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър, в Източна България временно до умерен. Максимални температури между 26° и 31°.
Предстоящи събития:
-10.00 часа, Връх Бузлуджа. Започва традиционният събор на левицата ще започне на на историческата поляна под върха. Тази година левицата отбелязва 123 години от създаването на социалистическото движение в България. Мотото е "Силна БСП - единна левица".
Във връзка с провеждането на събора Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава от 8 ч. до 12 ч. движението на всички моторни превозни средства над 3,5 тона по пътя Габрово - Шипка. Тирове и камиони ще могат да използват алтернативен маршрут през Прохода на Републиката.
Ограничението е за участъка от път I-5 от пътно кръстовище с общинския път за кв. Етъра до участъка гр. Габрово – гр. Шипка, и по пътя между връх Шипка и връх Бузлуджа.
-18:00 часа, стадион Локомотив. Среща между Берое U17 (Стара Загора) - Литекс U17 (Ловеч). Елитна група U17, I кръг