Европейска заповед за арест на Цветан Василев

По неофициална информация срещу Василев е повдигнато задочно обвинение за присвояване от КТБ

Прокуратурата е задействала европейска заповед за арест на собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, съобщава"Труд". Заповедта била издадена преди дни, но вчера е пратена на властите в Австрия, където се предполага, че се намира банкерът.

В късния следобед от Виенската прокуратура съобщиха, че при тях заповед за задържане на Василев не е постъпила. Това обаче не значело, че такава няма. Ако банкерът не е във Виена, а в друг австрийски град, заповедта би трябвало да е пратена там. Възможно било заповедта още да не е пристигнала и това да стане в близките дни.

По неофициална информация срещу Василев е повдигнато задочно обвинение за присвояване от КТБ, съобщава изданието. Неизвестно остава името на адвоката, който би трябвало да е получил постановлението му за привличане. Предполага се, че е служебен адвокат, който разследващите назначили, тъй като опитите им да призоват Василев са останали безрезултатни.

Според източници на "Труд" полицаи са търсили неколкократно банкера на няколко известни им адреса. Един от тях бил на столичната ул. "Кричим", където Василев имал апартамент, допълва изданието.