Надзиратели в затова с трикольори на униформите. Започват протест на 4 август

Мисия Бургас

31-07-2014, 12:21

Снимка:

©burgasinfo

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Решено! Надзирателите излизат на протест

Служители на затворите в Бургас, Ловеч и Пазарджик обявиха, че ще се включат в националния символичен протест на 4 август. Тогава почти всички работещи в бургаския затвор ще носят трикольорни ленти на униформите си. На 1 септември пък ще се проведе Национален протест на служителите в затворите пред Министерството на правосъдието.

Чрез протеста те ще настояват за изравняване на социалните придобивки спрямо сектор „Сигурност“. Синдикатът на служителите в затворите ще излезе с обща декларация до медиите, където подробно ще бъдат описани исканията.

Служителите от Ловешкия затвор ще подкрепят безсрочния символични протест, който ще започне на 4 август. Недоволството им ще бъде изразено с поставянето на трикольорни ленти на униформите и реверите. Надзирателите, помощният персонал и ръководството ще се включат и в националния протест на 1 септември, предава БТВ. 

Сред основните искания е преразглеждане на заповедта на правосъдното министерство, с която от месец юни беше прекратена възможността служителите да работят при т.нар. смесен сменен режим. Той включваше и 24 часови смени, а сега те могат да полагат единствено 8 и 12 часови дежурства.

Служителите на затвора в Пазарджик, които са членове на синдикалната организация, също ще се включат в обявения символичен безсрочен протест. Това каза за „Фокус” Иван Петров, председател на Управителния съвет на Синдиката на Служителите на Затворите в България.

„Ние нямаме политически пристрастия и политически искания, а просто заявяваме за пореден път нашите проблеми и настояваме за решаването им. През месец септември започва подготовка за бюджета за следващата година и ние заявяваме готовност да отстояваме исканията си и по време на управлението на следващото правителство”, каза още Иван Петров.