Още 8 лица и 3 компании в списъка със санкции срещу Русия на ЕС

Така, физическите лица с наложени санкции в списъка вече са 95, а юридическите - 23

Европейският съюз включи още осем души и три компании в списъка със санкции срещу Русия заради подкрепата за проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде РИА "Новости".

Засегнатите лица са първият заместник-ръководител на руската президентска администрация Алексей Громов, четирима руски бизнесмени, двама представители на самопровъзгласилите се в Източна Украйна Донецка и Луганска народна република, както и кримския министър на вътрешните работи Сергей Абисов, главните акционери на банка „Россия” Юрий Ковалчук и Николай Шамалов, които са близки съюзници на президента Владимир Путин.

Така, физическите лица с наложени санкции в списъка вече са 95, а юридическите - 23.

В списъка с мерки влязоха и руският концерн за производство на комплекси за противовъздушна и противоракетна отбрана „Алмаз Антей”, нискобюджетната авиокомпания „Добролет”, както и Руската национална търговска банка.

По-рано Европейският съюз забрани нови инвестиционни проекти в Крим в областта на транспорта, инфраструктурата, телекомуникациите, енергетиката и добива на полезни изкопаеми.

Москва заплаши с повишаване на цените на горивата. Според критиките към Брюксел,  политиката му е зависима от Вашингтон и не е далновидна.

САЩ и Канада също разшириха санкциите си. Г7 заплаши Русия с допълнителни мерки.