Татяна Дончева прогнозира разпад на Бареков и партията му

Слуховете за коалиция между ГЕРБ и ДПС са само опорни точки, част от пропагандна война, смята лидерът на "Движение 21"

Формацията на Татяна Дончева "Движение 21" ще участва в самостоятелно в предсрочните парламентарни избори. Това обяви самата тя пред bTV.

По думите на Дончева движението ще търси задължително "добро представяне" и с евентуален успех би участвала в различни конфигурации на властта. Тя смята, че има добри шансове за това, "защото ситуацията е неопределена и объркана".

Лидерът обяви два приоритета, за които ще работи: "Решаване на банковата криза и стартирането на решението за съдебната система". Като други приоритети тя посочи сферите на образованието и здравеопазването.

"Основните политически сили, които ще кандидатстваме на изборите, трябва да решим задачата с КТБ - хората да си получават заплатите и да минимизираме сътресенията за икономиката", Татяна Дончева.

Тя добави, че "Движение 21 ще има волята да тласка нещата".

Дончева определено смята, че банката трябва да продължи да съществува, като може да има нови собственици.

В коментар на политическата обстановка в момента тя прогнозира разпад на Николай Бареков и партията му "България без цензура"."Tова е логичната му съдба, защото няма естествени привърженици. Няма нещо, около което да се обедини голяма група хора. Това е механично създадена партия", обоснова се тя.

Татяна Дончева коментира и слуховете за коалиция "ГЕРБ-ДПС", изтъквайки, че "това са само опорни точки, част от пропагандна война", тъй като Бойко Борисов няма нужда от никаква коалиция.