"Лед Цепелин" пуска неиздаване версия на хита "Stairway to Heaven"

Тя ще излезе с преиздадения албум на групата, която ще бъде пуснат в продажба през октомври

Британската рок група "Лед Цепелин" ще пусне неиздавана досега алтернативна версия на хита си "Stairway to Heaven", издаден преди цели 43 години. Това съобщи БТА, цитирайки в. "Индипендънт".

Записът ще е допълнение към преиздадения албум "Led Zeppelin IV", който ще бъде пуснат в продажба през октомври. Той е предоставен от китариста на състава Джими Пейдж, който изпълнява в песента соловата инструментална партия.

Четвъртият албум на "Лед Цепелин" - "Led Zeppelin IV", се определя от мнозина като върхова точка в творчеството на групата, както и като един от най-важните и влиятелни рок албуми
на всички времена.

В съобщение на компанията "Атлантик", която издава албума, се казва, че римейкът на "Stairway to Heaven" е миксиран в студията "Сънсет саунд" в Лос Анджелис. "Сега феновете на групата ще чуят една от най-прочутите песни на групата за всички времена такава, каквато не са я чували никога" - заявяват от лейбъла.

Осемминутната балада "Stairway to Heaven" е записана през 1971 г. и веднага се превръща в хит, във"визитна картичка" на състава.

Групата "Лед Цепелин" ще преиздаде също "Houses of the Holy", появил се за пръв път през 1973 година. Двата албума ще бъдат издадени като на CD, така и във винилов вариант. В тях ще намерят място и няколко слабоизвестни и неиздавани досега композиции. Към комплектите ще има книга с историята на "Лед Цепелин" и редки снимки на състава.