Трима каръци опитаха да откраднат трактор

Животът

30-07-2014, 17:36

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Спипаха ги на местопресъплението

Малко след полунощ във вторник пазарджиклиите А.Г.-39г., Й.Д.- 41г. и столичанинът С.А.- 32г. срязали катинар на стопански двор в стрелчанското село Блатница. Автоапашите "покушили' трактор "John Deere", "изтърбушили" стартера му и направили опит да го отмъкнат. Точно тогава обаче екипи на РУП-Панагюрище и местния участък "Полиция" ги спипали.

Дежурна група от разследващ полицай, криминалисти и експерти извършили щателен оглед, иззети са следи и веществени доказателства. В хода на разследването било установено, че интересът на "триото" бил насочен към строителна и селскостопанска техника.

Мъжете са стари познайници на криминалистите, като престъпното им минало също е свързано с противозаконни отнемания на автомобили. Изяснява се съпричастността им към други посегателства над подобна техника на територията на областта и на страната. Акцията е проведена под наблюдението на Районната прокуратура в Панагюрище. Срока на задържане на тримата е удължен от прокуратурата със 72 часа, работата по случая продължава, води се дознание.