Осъдиха мъж на 3 години и 450 удара с камшик за гей флирт в Туитър

Той е бил арестуван, след като си уговорил среща с друг мъж, който се оказал агент под прикритие на полицията в Саудитска Арабия.

Арабският ежедневник Ал-Уатан съобщи за мъж, който е арестуван от Религиозната полиция на Саудитска Арабия - Комисията за насърчаване на добродетелта и предотвратяване на порока (CPVPV).

Представил се като потенциален любовник, агентът се договорил да се срещнат със заподозрения. Когато полицията пристигнала на определеното място за среща, мъжът е арестуван а телефона му е бил конфискуван.
Според агенцията, съдържанието на телефона разкрива "неприлични снимки" и други доказателства.
По време на разпита, 24-годишният мъж признал, че е използвал своят акаунт в Туитър, за да се среща с други мъже и да съхранява "хомосексуални порнографски изображения."
450-те удара с камшик са разделени на 15 отделни сесии. Това не е първият път, когато нещо подобно се случва в Саудитска Арабия. През 2012 г. бе съобщено за подобен инцидент, когато мъж е бил арестуван за използване на Фейсбук като средство за осъществяване на срещи с други гей мъже.
В Саудитска Арабия, както и в повечето страни от Близкия изток, хомосексуализмът е табу и може да доведе до тежки санкции, ако някой бъде признат за виновен. По закон, всеки женен мъж, осъден за содомия, или който и да е не-мюсюлманин, който извърши акт на содомия с мюсюлманин, може да бъде убит с камъни до смърт.
Други наказания, които могат да бъдат приложени към хомосексуалистите включват химическа кастрация, затвор и смъртно наказание чрез саби. Повечето екзекуции се провеждат публично, най-вече на централния градски площад.
Саудитска Арабия има една от най-тежките системи за наказание в света. Конституция на страната е Корана, Наказателният кодекс е продиктуван от шариата.
Преди две години на Комисията за насърчаване на добродетелта и предотвратяване на порока публикува нови насоки за блокиране на хомосексуалистите, "емо-та" и мъжествени жени от училища : "Издадени са инструкции за всички държавни училища и университети да се забрани влизането на гейовете и женствени момчета, както  и да се увеличат усилията  за борба с това явление, което е насърчавано от някои сайтове. " Комисията също така забранява Западните злини като Свети Валентин, Барби Кукли и продажбата на кучета и котки.
По ирония на съдбата, законите на страната, забраняващи на двата пола да се смесят в публичен се смята за насърчаване на „Лууат” (хомосексуално сношение), защото е далеч по-лесно да се срещат хора от същия пол.  
Говори се, че в някои части на градове като Джеда и Рияд има места за гей срещи и приятелски настроение към хомосексуалните мъже дискотеки и кафе-барове. Въпреки това през 2002 г. бе съобщено за трима мъже, които са били обезглавени в страната заради хомосексуалността си.