Натиск върху функционерите в "България без цензура"

Председателят на областната структура в Плевен Галина Петкова се оплака, че е била заплашвана от секретаря на ББЦ Стефан Кенов

Председателят на областната структура на партията на Николай Бареков в Плевен Галина Петкова заяви, че й е оказван натиск от секретаря на формацията Стефан Кенов. Тя се оплака пред bTV, че била заплашвана и че е подписала запис на заповед за пари, които е върнала.

Както по-рано съобщихме, Петкова разказа, че е имала проблеми през всичките шест месеца, в които е работила ца ББЦ заради спускане на личности и задчи отгоре.

Посочи, че секретарят на ББЦ Стефан Кенов е искал различни личности да влязат в структурите партията. По думите й въпросните личности са компроментирани с участието си в множество политически партии и хората по места не ги разпознават.

Кенов, който също присъства в студиото, отрече да е имало натиск. Целта му била да не се капсулира партията. По думите му проблемът на Петкова бил, че е предложен старият областен координатор на НДСВ в Плевен Илиян Илиев.

Петкова обаче заяви, че е получавала заплахи за физическа саморазправа от Илиев и от други лица, който са били свързани с НДСВ преди време.

Кенов контрира с аргумента, че това са "изолирани случаи" и обясни случващото се с факта, че в партията има много членове с различен социален и интеректуален статус.

Освен това Петкова посочи, че е подписвала запис на заповед, свързана с пари за европейските избори, но не каза на каква стойност. Обясни обаче, че е отчела парите, но документът не е върнат и продължава да фигурира. Каза, че не знае дали по този начин някой би могъл да я изнудва.