Танков обстрел по училище в Ивицата Газа

Най-малко 15 души са убити

Най-малко 15 палестинци са убити след танков обстрел в училище на Агенцията на ООН за бежанците в Газа, съобщават световните медии. Училището се намира в град Джабалия.

Свидетели съобщават, че стените на училището, в което хиляди са намерили убежище, са разрушени. Според свидетелите по училището са изстреляни най-малко два снаряда.

Джабалия е най-гъсто населеният район в Ивицата Газа. Той е подложен на артилерийски огън от вторник следобед. За последните 24 часа там са убити най-малко 50 души, информира министерство на здравеопазването.

Израел обвинява екстремистката групировка „Хамас" за използване на училищата за изстрелване на ракети.

Най-малко 1200 палестинци и 55 израелци са убити, откакто Израел започна офанзивата на 8 юли. Повечето убити палестинци са цивилни.

"По данни на посолството на Палестина у нас загиналите при удара на училището са 18.

Правителствата на Чили, Бразилия и Перу са отзовали за консултации посланиците си в Израел в знак на протест срещу продължаващата агресия на Израел срещу Ивицата Газа. По същата причина правителството на Аржентина е взело решение да се отнеме аржентинското гражданство на хората, които имат и израелско такова", уточняват още от посолството.