Борисов: ГЕРБ няма да влиза повече в парламента

"Преди 3-4 месеца ви казах, че ще дойде ден, в който ще имаме имаме дилема – партията или държавата", заяви политическият лидер

Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента, заяви лидерът на партията Бойко Борисов след днешното заседание на ПГ на ГЕРБ.

"Депутатите от ГЕРБ са категорично против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка "ГЕРБ и ДПС", "коалиция КТБ", заяви Борисов на брифинга след заседанието.

"Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Параметрите на държавата са такива, каквито и вчера нашите експерти в парламента казаха – категорични и ясни. Много спекулации с фискалния резерв – те от 8 не могат да вадят 4. Тогава фискалният резерв става под 4, заяви още председателят на ГЕРБ. Всичко това ще има време да го направи служебното правителство".

Той подчерта: "Ако тази коалиция – БСП, ДПС и ГЕРБ бяха успешни, парламентът щеше да работи, щеше да има кворум, щяха да са си актуализирали Здравната каса, щяха да си приели закона за отпадъците, щяха да са направили всичко – така, както си направиха Закона за Сметната палата, Закона за МВР, както работиха година и два месеца".

"Преди 3-4 месеца аз ви казах, че ще дойде ден, в който ще имаме имаме дилема – партията или държавата. Аз имам политически нюх и съм усещал докъде ще я докарат ДПС, "Атака" и БСП”, добави още Бойко Борисов.