Затвор за 18-годишен касапин

Георги Демирев убил балдъзата си, след като пробол 33 пъти с нож

"Спри се бе, полудя ли? Само да посегнеш на детето, Господ ще те убие." Така крещяла отчаяно 19-годишната Мария Миткова, докато се отбранявала от развилнелия бивш съпруг на сестра й.


Това останали и последните думи на младата балдъза, след като 18-годишният Георги Демирев се нахвърлил върху нея. Нанесъл общо 33 удара с нож. Част от раните били по ръцете на Мария, която напразно опитвала да се спаси от острието, съобщава вестник "Труд".


18 години затвор наложи тези дни Хасковският окръжен съд на Георги Демирев. Делото се гледа по съкратеното производство, след като той се призна за виновен и се съгласи изцяло с изложените факти и доказателства в обвинителния акт. Това вероятно го спаси от доживотния затвор, за който настояваха близките на Мария.



Зверското убийство бе извършено на 1 ноември 2013 г. в апартамент в хасковския квартал "Куба". Георги бил женен за по-голямата сестра на Мария - Димка (23 г.). Съпругата обаче избягала от него, защото той непрекъснато я тормозел и на няколко пъти я пребивал.
Няколко дни преди касапницата Георги опитал да се сдобри с Димка, която с 3-годишното си дете Мелани от предишен брак отишла да живее при сестра си Мария в кв. "Куба". Убиецът дори бил пуснат да преспи в дома на балдъзата. После се прибрал в дома си в сливенското село Самуилово.


На 1 ноември Георги внезапно решил да се върне отново в Хасково и пак отишъл да търси Димка в апартамента на сестра . Мария го пуснала. Двамата си поговорили около час. После Георги се свързал по телефона с Димка, но тя не искала да приказва с него и го помолила да си ходи. Мария чула разговора и също подканила зет си да тръгва, защото е нежелан. Георги бръкнал в раницата си и извадил нож с 15-сантиметрово острие.



Мария се уплашила, че Георги ще заколи 3-годишната племенница Мелани. Балдъзата застанала на пътя му и била ръгана пред погледа на детето, докато паданала и спряла да мърда.
Към убиеца се хвърлил женският пинчер Алишка. Кучката била родила 2 дни по-рано. Георги я заклал, изкормил я и хвърлил тялото на дивана в кухнята. После напуснал жилището, заключил го, оставяйки вътре жива само Мелани. Заровил окървавените си дрехи, ножа и ключа в дупка в парк "Кенана".


По някое време Димка се прибрала, но нямала ключ за апартамента. Потропала и зад залостената врата чула гласа на малката си дъщеричка: "Леля спи на земята и някой трябва да бърше ръцете." Димка се разпищяла, дошли съседи, отворили апартамента и заварили вътре изпадналото в шок дете. Има вероятност травмите от кървавите сцени, разиграли се пред очите на Мелани, да се отразят трайно на психиката , смятат лекарите.



Три часа след откриването на трупа криминалистите арестували Демирев на автогарата в Стара Загора.
"Всички факти говорят за пряк умисъл, убийството е извършено с особена жестокост и по изключително мъчителен за жертвата начин. Съществувала е пряка опасност Демирев да посегне и на детето", каза в обвинителната си реч прокурор Дарина Славова.


Адвокат Димитър Димитров от Сливен се опита да докаже, че Георги не е действал предумишлено, а внезапно или инцидентно. Според защитата това ясно се виждало от факта, че подсъдимият бил около час в жилището на Мария и двамата разговаряли най-спокойно. При разследването мъжът направил самопризнания, сам завел криминалистите в парк "Кенана" и им показал къде е заровил ножа, кървавите си дрехи и ключа от апартамента.


"Съжалявам много, цял живот ще нося вината си в мене", заяви Георги Демирев в последната си дума пред съда. 18-годишната му присъда е обжалвана от близките на Мария пред по-горна инстанция - Апелативния съд в Пловдив.