Цигани блокираха железопътната линия София-Перник

Четири пътнически курса бяха отменени заради протеста

От 09:15 ч. до 11:00 ч. беше спряно движението на влаковете в междугарието София - Перник, съобщават от БДЖ.

Причината била гражданско неподчинение, изразяващо се в блокиране на железопътната линия от страна на жители на столичния квартал „Факултета".

Блокирането на железопътната линия София - Перник се отрази на движението на четири пътнически влака на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД, които обичайно преминават през този железопътен участък.

Пътническият влак № 50205, който пътува по маршрут София - Перник и заминава по разписание от гара София в 09:00 ч., беше върнат в гара Захарна фабрика и отменен в участъка Захарна фабрика - Перник.
Пътническият влак № 50208, който пътува по маршрут Перник - София и тръгва по график от гара Перник в 08:40 ч., беше отменен в участъка Горна баня - София. За пътниците от този влак беше назначен влак от Горна баня до Перник.
Пътническият влак № 50210, който пътува по маршрут Перник - София и тръгва по разписание от гара Перник в 10:00 ч., беше отменен в участъка Перник - Захарна фабрика.
Бързият влак № 6620, който пътува по маршрут Кюстендил - София и заминава по график от гара Кюстендил в 07:10 ч., беше отклонен през участъка Разменна - Волуяк.