Шестима души пострадаха заради тежка катастрофа на АМ "Хемус"

В момента пострадалите са настанени в Окръжна болница

Шест души пострадаха в тежка катастрофа на автомагистрала "Хемус", близо до тунела Витиня и виадукта "Бебреш", а движението в двете платна беше преустановено за кратко заради инцидента, това съобщи Нова ТВ.


„Инцидентът се случи в ремонтният участък на виадукта „Бебреш”, където трафикът е ограничен в едното платно. Движението вече е възстановено и няма проблем за преминаването на автомобилите”, каза зам.-директорът на ОД-МВР София Димитър Машов.


Лек автомобил с четирима пътника влиза в насрещното движение на 29-ия километър на магистралата, където се удря челно в друга кола, в която пътували трима души. В момента пострадалите са настанени в Окръжна болница, като все още не е ясно какво е състоянието им. Наложи се на място да бъдат изпратени екипи на пожарната и гражданска защита, които да разрежат с машини автомобилите, за да могат да извадят пострадалите.


Сигналът за катастрофата е подаден в 19.57 ч., съобщиха от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало в стеснения участък на магистралата, който е в ремонт.