Нетаняху: Военната операция в Газа ще продължи, докато не постигнем целта си

От 8-ми юли насам жертвите вече надхвърлят 1100 души, като повечето от тях са цивилни

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди, че военната кампания в Ивицата Газа ще е продължителна.

По думите му, Израел ще продължи да действа, докато не постигне целта си да разруши мрежата от подземни тунели на „Хамас" в граничните зони между Ивицата Газа и Израел.

Изявлението на Нетаняху идва на фона на ескалиране на насилието в Газа и Южен Израел, въпреки призивите на ООН за прекратяването на военните действия.

Сраженията продължиха и през нощта, като се съобщава за нападения, извършени и двете страни.

Поне 13 палестинци са били убити, включително шест жертви при обстрел на къща в бежански лагер, при атаките на израелската армия тази нощ.

Според палестинските власти загиналите от палестинска страна от 8-ми юли насам вече надхвърлят 1100 души, като повечето от тях са цивилни. Израел пък съобщава за 53-ма загинали свои войници и трима цивилни - двама израелци и един тайландски работник.

Рано тази сутрин израелската авиация подложи на обстрел къщата на лидера на Хамас Исмаел Хания. Къщата най-вероятно е била празна, съобщава „Ройтерс".

Хамас заявиха, че Израелските военни са атакували тяхната телевизия Ал-Акса.

Междувременно от израелската армия обявиха, че три ракети са били изстреляни от Газа, като едната е била успешно прихваната, а другите две са паднали в открити пространства в Централен Израел.

Нетаняху описа вчерашния ден като „болезнен", добавяйки: „Трябва да имаме търпение".

„Ще продължим да действаме агресивно и отговорно докато мисията бъде изпълнена, за да защитим нашите граждани, войници и деца", подчерта израелският премиер.