Стара Загора утре: 29 юли

Животът

28-07-2014, 19:17

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Времето: Утре над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове на места интензивни и придружени с гръмотевична дейност. Предимно слънчево ще се задържи над източните райони, където ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°
Предстоящи събития:
-11.00 ч. в землището на с. Ракитница Първата копка на Регионлния център за управление на отпадъците - Стара Загора".
Част от Инвестиционен проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и Държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.".
На церемонията ще присъстват представители на Министерството на околната среда и водите, на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда", на общините партньори, фирми-изпълнители на дейности по проекта, медии и граждани.

-13:00 часа, Областната дирекция по безопасност на храните, Стара Загора. Протест на ветеринарните лекари, подкрепени и от животновъдите в областта. Проявата е продължение на общонационалния протест, проведен на 9 юли т.г. в столицата. Медиците не са съгласни с натиска, който им се оказва от страна на БАБХ за цените, на които да работят.
Те са на мнение, че липсата на комуникация между Българската агенция по безопасност на храните и Български ветеринарен съюз довела до това, че вече седми месец не се извършва надзор на заболяванията и профилактика на животните.

-Програма за Лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69:
-10:00 ч. – 10:30 ч. „Кой съм аз...? Коя си ти...?" – интерактивни игри и упражнения.
-10:30 ч. – 11:00 ч. „Безопасност на пътя" – гостува РЗИ Стара Загора, д-р Карабойдева.
-11:00 ч. – 12:00 ч. Работа по проекти: „Ах, добрината..."
-12:00 ч. – 12:30 ч. Танцово студио: „Искри български" – запознаване с народни танци от различни области на България.