"Искаме си заплатите. Отворете КТБ незабавно"

Служители, останали без възнаграждения заради затварянето на банката, се обединиха във "Фейсбук" група

Служители, останали без заплати заради затварянето на Корпоративна търговска банка (КТБ), създадоха "Фейсбук" група, озаглавена "Искаме си заплатите. Отворете КТБ незабавно", информира News.bg.

Те призовават всички засегнати граждани да се включат и да се обединят за съвместни действия: "Да проявим активност, ощетените сме хиляди! Ако не се сплотим и организираме за действие, за натиск и протест, парите няма да си видим до декември, а може и въобще", се казва една от публикациите на членовете на страницата.

Някои дори са по-остри в коментарите си: "Кучето скача според тоягата. Ако немаш тояга ще те оглозга до кокал, ако имаш и не я ползваш поне за да я усети над главата си, също!", се казва в един от тях.

Създателите на групата са убедени, че зад затварянето на банката прозират користни цели и се надяват рано или късно всеки да си получи заслуженото - те, своите заплати, а виновните за сегашната ситуация да бъдат застигнати от възмездие. В момента в нея членуват 64-ма души.

Във "Фейсбук" има и други групи с подобни призиви. Сред тях е "Група на недоволните от блокираните сметки в Корпоративна търговска банка", в която потребителите споделят правни съвети помежду си и също търсят съмишленици за съвместни действия и за организиране на протести. Тя е по-стара и с повече членове - 444-ма.